- ok. 50 g migdałów
- 100 g białej czekolady
- 3 łyżki mleka w proszku
- opakowanie cynamonu
Białą czekoladę rozpuszczamy na kąpieli wodnej. Odstawiamy ją do wystudzenia na ok. 15 minut. Do letniej czekolady dodajemy po łyżce mleka w proszku i mieszamy dokładnie do momentu połączenia się składników. Migdały maczamy w czekoladzie i odkładamy na talerz wyłożony folią aluminiową. Proponuje złapać migdał w dwa palce za dwa jego "końce" (nie wiem czy to jest dosyć jasne :) ) - czekolada niestety trochę się lepi dlatego łatwiej je wtedy będzie nią oblepić. Migdały wkładamy na 15 minut do lodówki. Po tym czasie każdego migdała wkładamy na moment do miseczki wypełnionej cynamonem . Całość ponownie chłodzimy jeszcze ok. 30 minut.
Smacznego!
13 komentarzy:
rozkoszna przekąska!
jeju, lepsze niż jakiekolwiek kupne słodycze.
Fajny pomysł na słodki upominek, nawet z okazji "bez okazji" ;) Wyglądają bardzo ładnie i na pewno są pyszne! :)
Pięknie to wszystko wygląda;) Miły upominek dla każdego ;)
Migdały i cynamon...musza by c przepyszne!
Wyglądają przepysznie!
ulalalaaa, to CI dopiero rozpusta!:)
kocham takie cynamonowe migdały!!!
Na moim blogu jest przepis. Ja robiłam z gorzkiej czekolady, a 100g migdałów u mnie to jakieś 80 sztuk :)
Twoje wyglądają ślicznie, muszę kiedyś spróbować z białą czekoladą.
Pozdrawiam
Ojej faktycznie się pomyliłam :P ... jednak pisanie przepisów wieczorową porą robi swoje. Dzięki :)
Jejku, marzą mi się takie :)
Pychotka, schrupałabym kilka.
Hej, bardzo fajny blog, właśnie szukałam kremu do cupcakes i chyba wypróbuje ten ze Smakowidło : ) Wszystko bardzo apetyczne, zapraszam do siebie
Pomysł własny autorki czy można to gdzieś kupić?
Prześlij komentarz