Składniki:
- 300 g łososia ( 200 g marynowanego lub świeżego i 100 g wędzonego)
- 1 średniej wielkości cebula
- 3 ogórki konserwowe
- koperek
- pieprz zielony
- kapary
- oliwa
- 1 łyżeczka musztardy
- pieprz
- sól
- ogórek zielony
- cytryna
Łososia kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekane ogórki konserwowe, cebulkę, kapary, pieprz zielony i koperek. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek, musztardą i sokiem z cytryny. Talerz ozdabiamy plastrami zielonego ogórka, koperkiem i wykładamy tatar na środek.
Smacznego!
5 komentarzy:
UWIELBIAM <3
Pysznie sie zapowiada, a do tego podany bardzo elegancko!
uwielbiam tatara, ale robie taki podobny
Wygląda to super. Pozdrawiam.
Ja również jestem wielkim zwolennikiem jeśli chodzi o tatar z łososia i dość często można go u mnie spróbować. Mimo wszystko jak na ten moment to numerem jeden jest dla mnie przepis https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-z-grilla-karaibskie-bbq-z-salatka-z-ananasa-i-awokado/ za którym wprost przepadam i myślę, że każdemu kto go spróbuje także będzie smakował.
Prześlij komentarz