Składniki:
- 5 jajek
- 1 makrela wędzona
- 1 łyżka majonezu
- szczypiorek
- pół cebuli
- 2 ogórki konserwowe
- mały kawałek papryki czerwonej
- pieprz, sól
Jajka gotujemy na twardo. Każde jajko obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka. Makrele obieramy ze skóry i ości pozostawiając samo mięso. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulkę, ogórki konserwowe, paprykę i żółtka jajek. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Część masy przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy pastę na jajka. Ozdabiamy szczypiorkiem.
Smacznego!
5 komentarzy:
Jajeczka wyglądają smakowicie:)
uwielbiam pastę z makreli:)
No i WESOŁYCH ŚWIĄT!!
piękne! wesołego alleluja:)
ps.warto zrezygnować z weryfikacji słownej przy komentarzach...
Pasta na pewno smaczna (choc ja chyba pominelabym ogorka - jakos nie moge sie przekonac). Piekne zdjecia!
Świetnie wygląda. Kandydat na następną imprezę ze znajomymi:)
Prześlij komentarz