sobota, 7 kwietnia 2012

Jajka faszerowane pastą z makreli.

Witajcie! Znowu mieliśmy 2 tygodnie przerwy w blogowaniu. Wracamy z potrawą prostą, pyszną, wielkanocną ... tą pastę robię już od kilku lat, ale pierwszy raz faszerowałam nią jajka. Głównie używaliśmy jej w domu do kanapek. Pasta smakuje dobrze zarówno w postaci zmiksowanej jak i  posiekanej w drobną kostkę.




Składniki:


  • 5 jajek
  • 1 makrela wędzona
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • pół cebuli
  • 2 ogórki konserwowe
  • mały kawałek papryki czerwonej
  • pieprz, sól

Jajka gotujemy na twardo. Każde jajko obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka. Makrele obieramy ze skóry i ości pozostawiając samo mięso. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulkę, ogórki konserwowe, paprykę i żółtka jajek. Przyprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Część masy przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy pastę na jajka. Ozdabiamy szczypiorkiem.



Smacznego!

5 komentarzy:

madzi miziające mazidła pisze...

Jajeczka wyglądają smakowicie:)
uwielbiam pastę z makreli:)

madzi miziające mazidła pisze...

No i WESOŁYCH ŚWIĄT!!

Dusia pisze...

piękne! wesołego alleluja:)
ps.warto zrezygnować z weryfikacji słownej przy komentarzach...

Maggie pisze...

Pasta na pewno smaczna (choc ja chyba pominelabym ogorka - jakos nie moge sie przekonac). Piekne zdjecia!

Przepisy dla studenta pisze...

Świetnie wygląda. Kandydat na następną imprezę ze znajomymi:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...