Składniki:
- 5 dużych marchewek
- ok. 2 łyżki śmietany 36 %
- 1 średni ziemniak
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Marchewki i ziemniaka gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą już ugotowane i letnie za pomocą blendera miksujemy wszystko na gładką masę. Dodajemy śmietanę, czosnek, oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Żałujemy tylko, że nie mieliśmy świeżego imbiru - na pewno by tutaj pasował.
Smacznego!
4 komentarze:
Nigdy takiego nie robiłam, przepysznie wygląda :)
marchewkę tak jadam często!
ale nie wpadłabym na taka formę serwowania.
a tak kusząca jest!
http://www.karmel-itka.blogspot.com
http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
Ostatnio robiłam puree z białej fasoli. Z marchewki na pewno też jest przepyszne;)
Nikogo to nie interesuje.
Prześlij komentarz