Składniki (na 2 porcje) :
- 2 piersi z kurczaka
- 120 g kaszy kuskus
- 1 marchewka
- ok 200 g fasolki zielonej
- 1/2 czerwonej papryki
- curry
- sproszkowana papryka czerwona
- sól, pieprz
Marchewkę i fasolkę obieramy i myjemy. Przekładamy wszystko do jednego garnka i gotujemy do miękkości (marchewka może być lekko twarda, ważne żeby fasolka była miękka). W międzyczasie przyprawiamy piersi z kurczaka solą, pieprzem, curry i sproszkowaną czerwoną papryką. Smażymy je na patelni na małej ilości oleju pod przykryciem. Kaszę kuskus wsypujemy do salaterki, dodajemy trochę soli i zalewamy wrzątkiem. Kaszę kuskus mieszamy na oddzielnej patelni z pokrojoną w kostkę marchewką, czerwoną papryką i fasolką zieloną. Przyprawiamy curry i sproszkowaną czerwoną papryką.
Wykładamy wszystko na talerze i jemy!
Smacznego!
10 komentarzy:
pięknie uformowany kuskus! a grillowaną pierś uwielbiam!
Uwielbiam grillowanego kurczaka. Pyszne, letnie danie :D
Obiad w sam raz dla mnie :)
to ja poproszę na obiad :)
piękne kolory, cudnie podane! uwielbiam takie obiadki. apetycznie tutaj;)
Pieknie podane i na pewno smakowite!
Bardzo apetyczny kuskus, na pierś też bym się skusiła.
Pieknie podane-wygląda pysznie:)
Smacznie, pięknie, zdrowo. Nic dodać, nic ująć.
I pomyśleć, że tak dobrze można połączyć drób z warzywami i kaszą :) Myślę, że Twoje przepisy idealnie sprawdzą się na lato :] A więc dzisiaj mam już pomysł na obiad.
Pozdrawiam
Prześlij komentarz