Składniki (na 1 porcję):
- 150 g makaronu penne
- 5 pomidorków suszonych
- garść kurek
- 1 mała pierś z kurczaka
- kilka listków świeżej mięty i bazylii
- 5 łyżek śmietany 36 % + 1-2 łyżki wody
- sól, pieprz
Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Kurki podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, oraz pokrojone suszone pomidory - wszystko razem podsmażamy ok 5-10 minut. Całość zalewamy śmietaną i wodą. Gotujemy chwilę po czym przyprawiamy solą, pieprzem, oraz posiekaną bazylią i miętą.
Na ugotowanym makaron układamy nasz sos i dekorujemy listkami bazylii.
Smacznego!
1 komentarz:
Nie mogę oglądać makaronów, zwłaszcza takich, bo od razu mam obślinioną klawiaturę...
pozdrawiam ;)
Prześlij komentarz