środa, 28 listopada 2012

Tatar z łososia

Przepis ten powstał z myślą o konkursie, którego tematem jest "Łosoś  norweski na jesienno-zimową rozgrzewkę". Jest to sposób na wykorzystanie 300 g porcji łososia dla 4 osób. Będzie to z pewnością interesująca przystawka. Wykorzystaliśmy mieszankę łososia wcześniej zamarynowanego (przepis na łososia marynowanego tutaj) i kawałków łososia wędzonego.

Składniki:

  • 300 g łososia ( 200 g marynowanego lub świeżego i 100 g wędzonego)
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • koperek
  • pieprz zielony
  • kapary
  • oliwa
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól
  • ogórek zielony
  • cytryna
Łososia kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekane ogórki konserwowe, cebulkę, kapary, pieprz zielony i koperek. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, oliwą z oliwek, musztardą i sokiem z cytryny. Talerz ozdabiamy plastrami zielonego ogórka, koperkiem i wykładamy tatar na środek.

Smacznego!

3 komentarze:

Ewelina Kowalska pisze...

UWIELBIAM <3

Maggie pisze...

Pysznie sie zapowiada, a do tego podany bardzo elegancko!

codojedzenia pisze...

uwielbiam tatara, ale robie taki podobny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...